Let us
inspire you
to become
a safe and
sustainable
company

Werken bij ABESCO

“Inspiring”, de kern van onze bedrijfsslogan valt of staat met ons team van deskundigen. Kom jij ons team versterken?

Onze medewerkers zijn voortrekkers, het nemen van initiatief is hun tweede natuur. Ze bruisen niet enkel van ideeën, maar weten deze ook te voldragen. Sleutelfiguren bij de klant weten ze door enthousiasme te betrekken in hun projecten en blijvend te overtuigen door hun vakkennis. Ook minder ervaren teamleden maken dit dagelijks hard. Ze staan er immers nooit alleen voor. Ze kunnen terugvallen op een team van ervaren collega’s waar ze terecht kunnen voor raad en bijstand.

Bij ABESCO ontstaat meerwaarde door “symbiose”. Blijvende investering in coaching en opleiding van onze medewerkers maakt hen als individu sterker maar maakt ook ABESCO als team sterker. Door de diversiteit van onze diensten heb je bovendien de mogelijkheid je te ontwikkelen in hetgeen je het best ligt en hetgeen het best aansluit met je eigen verwachtingen. Je carrièrepad bestaat bij ons dus niet in het doorlopen van een hiërarchische structuur maar in het ontwikkelen van al je talenten.

ABESCO fungeert als een ware “thuishaven”. Als consultant ben je een moderne huurling. Vaak individueel aan de slag en meestal op verplaatsing. Een betrouwbare basis biedt je dan de nodige houvast. Niet enkel het team van binnenmedewerkers staat hiervoor garant. Ook het kantoor en de inplanting ervan werd zorgvuldig gekozen om je de nodige rust en stabiliteit te bieden.

Onze openstaande vacatures

Je bent overtuigd van het belang van veiligheid tijdens bouwprojecten en wil nu wel eens van het echte werk proeven. Grote industriële en publieke projecten die zich onderscheiden door schaalgrootte, de aangewende bouwtechnieken of de bijzondere locaties kunnen jouw deel zijn. Je kan ook deel uitmaken van een team dat instaat voor het gehele safety management op dit soort projecten.

Als preventieadviseur ben je verantwoordelijk voor het opvolgen van toegewezen klantendossiers. Concreet treed je op als preventieadviseur voor een aantal bedrijven, daarnaast krijg je de kans diverse projecten uit te voeren die grotere specialiteit vergen. Dit biedt je enerzijds de mogelijkheid je reeds opgedane kennis en ervaring ten volle te benutten en anderzijds verder te groeien door het uitdiepen van je specialismen. 

Als consultant milieu / milieucoördinator ben je verantwoordelijk voor het opvolgen van toegewezen klantendossiers. Concreet treed je op als extern milieucoördinator voor een aantal bedrijven, daarnaast krijg je de kans diverse projecten uit te voeren die grotere specialiteit vergen. Dit biedt je enerzijds de mogelijkheid je reeds opgedane kennis en ervaring ten volle te benutten en anderzijds verder te groeien door het uitdiepen van je specialismen. 

 Je staat in voor de inspectie van diverse gebouwen op aanwezigheid van asbest. Dit gaat van historische gebouwen, flatgebouwen en woningen tot fabrieksgebouwen. Meestal werk je in team maar je deinst er niet voor terug ook alleen opdrachten uit te voeren. Je werk is erg belangrijk omdat jouw rapport zal gebruikt worden om de renovatie- of afbraakwerken voor te bereiden.

Wat ons team zegt

De leuke werkervaring die ik beleef bij ABESCO is voor mij een combinatie van verschillende factoren. Er heerst een energieke sfeer tussen de collega’s, er werken veel jonge mensen en dat maakt het heel dynamisch. Zo kan je steeds terecht bij collega’s en leidinggevenden voor advies. Mijn taken zijn uitgebreid en afwisselend, en er is veel ruimte voor initiatief, wat mijn job elke dag opnieuw boeiend maakt! Bovendien is ABESCO een bedrijf wat vlot en filevrij bereikbaar is, wat niet onbelangrijk is gezien de huidIge verkeersdrukte. Kortom, ik heb alleszins vorig jaar de juiste keuze gemaakt om deel uit te maken van deze dynamische kmo, gelegen in een groene en landelijke omgeving.
Fanny Reymen
Boekhoudkundig en administratief medewerker
Bij ABESCO is geen enkele dag hetzelfde. Er is heel wat afwisseling in de taken die je mag uitvoeren. We werken bovendien voor interessante klanten met uitdagende projecten. Als medewerker krijg je veel vrijheid en autonomie om je werk te organiseren en uit te voeren. Omdat er elk jaar verschillende opleidingen georganiseerd worden, blijf je op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en stop je nooit met bijleren.
Toon Vanacker
Asbestdeskundige en docent