Let us
inspire you
to become
a safe and
sustainable
company

Why us?

Als onafhankelijk expert in veiligheid, milieu en asbest zetten wij bedrijven en organisaties op weg naar een duurzame toekomst. Met kantoren in Glabbeek en Sint-Niklaas zijn we over heel Vlaanderen een partner voor kleine en grote bedrijven. Hopelijk binnenkort ook voor jou?

Deskundigheid

Ons team bestaat uit ervaren generalisten met specifieke kernspecialiteiten. Deze multidisciplinariteit staat borg voor adviezen die rekening houden met de ruimere context.    

Maatwerk

We zoeken steeds naar oplossingen binnen het wetgevend kader maar die maximaal rekening houden met uw bedrijfsdoelstellingen.

Partnership

Jouw belangen zijn de onze. Als partner nemen we graag de volle verantwoordelijkheid voor de ons toegewezen taken. Daarvoor zijn we effectief aanwezig in uw bedrijf.    

Ons verhaal

ABESCO werd in 2001 opgericht door een aantal gelijkgezinde preventieadviseurs / milieucoördinatoren die de wil hadden in totale onafhankelijkheid bedrijven te ondersteunen op het vlak van veiligheid en milieu. Gestaag groeide ABESCO uit tot een team van om en bij de 40 consultants. De kern van dit team wordt vandaag gevormd door 5 vennoten die zelf midden in het bedrijf staan en dagelijks hun overtuiging uitdragen naar het team. Maatwerk en de wil om zelf verantwoordelijkheid op te nemen bij adviesimplementatie is de ambitie. 

Door blijvend te investeren in de opleiding van onze medewerkers, door hen performante hulpmiddelen aan te bieden en hen projecten aan te reiken die in hun interessegebied liggen, slagen we erin hen blijvend te motiveren. Onze klanten weten dit te waarderen en hebben door mond aan mond reclame in belangrijke mate bijgedragen tot onze groei. 

ABESCO kan op basis van haar ervaring zich op diverse veiligheids- en milieudomeinen expert noemen en wordt geregeld door overheidsinstellingen en belangengroepen gevraagd om advies.

Sinds 2017 beschikt ABESCO over een eigen erkend asbestlabo. Hierdoor kunnen we nu op het vlak van asbest en sloop zowel particulieren als bedrijven een dienstverlening van A tot Z aanbieden.

Om dichter bij onze klanten te staan, werd het contactpunt in Sint-Niklaas omgevormd tot een volwaardig filiaal waar momenteel een 5-tal collega’s actief zijn.

Meet our team

Ons team bestaat uit meer dan 40 gedreven preventieadviseurs, veiligheids- en/of milieucoördinatoren. Zij nemen geen genoegen met theorie. Veiligheid, milieu of asbest… wij willen onze klanten onafhankelijk, bruikbaar en correct advies op maat geven. Niet alleen advies trouwens, graag stropen wij ook de mouwen op bij het uitrollen van deze verbeteracties.

Hun skills, die vervat zitten in onze interne standaard FIER©, staan garant voor succes, met name een continue verbetering van jouw milieu- en veiligheidsprestaties.

Aart Vandebroek

Sandrina Van den Berghe

Sarah Janssens

Sarah Janssens

Nick Cuypers

Nick Cuypers

Fanny, Sara, Nancy, Dorien & Radia

Noor

ABESCO is sociaal geëngageerd

ABESCO wil als bedrijf een toonbeeld zijn van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom nemen we graag kleinschalige, maar erg waardevolle initiatieven zoals Woudlucht, een school voor buitengewoon onderwijs.

Blijf up-to-date

En schrijf je in voor onze nieuwsbrief.