Grootscheepse renovatie Vandammesluis

Vandammesluis
Share with Email
Share on LinkedIn
Share on Facebook

Deze zomer werd in de haven van Zeebrugge de gerenoveerde sluisdeur van de Pierre Vandammesluis teruggeplaatst. Een spectaculaire operatie want de deur weegt 2500 ton en heeft de oppervlakte van een kwart voetbalveld.

Deze actie maakt deel uit van de grootscheepse renovatie van de Vandammesluis, een cruciale toegang tot de achterhaven van Zeebrugge. De volledige renovatie zou tegen de zomer van 2023 afgerond zijn.

Operatie van 14 uur

De sluisdeur werd in de achterhaven vanop de kaai opgetild, richting het sluiscomplex getransporteerd en daar opnieuw in de deurkamer geplaatst. Het gaat om de meest zeewaartse deur, die het meest te lijden heeft onder de getijden. De hele liftingsoperatie nam naar schatting 14 uur in beslag en er werden ongeveer 50 mensen bij betrokken.

Spectaculaire operatie aan de Pierre Vandammesluis in Zeebrugge

Spectaculaire beelden vanuit de haven van Zeebrugge: vandaag werd de meest zeewaartse sluisdeur na een renovatie van meer dan een jaar vanuit de achterhaven naar de Pierre Vandammesluis teruggeplaatst. Er kwam precisiewerk aan te pas, want de deur weegt maar liefst 2500 ton en heeft de oppervlakte van een kwart voetbalveld.#expertiseinbeweging

Geplaatst door MOW – Departement Mobiliteit en Openbare Werken op Dinsdag 9 juli 2019

Veiligheidscoördinatie door ABESCO

De hele veiligheidscoördinatie van dit uitdagende project was in handen van ABESCO. Wist je dat wij meerdere gekwalificeerde veiligheidscoördinatoren (type A en B) met meer dan 15 jaar ervaring in verschillende sectoren (nieuwbouw en renovaties, bruggen- en wegenbouw, bodemsaneringsprojecten, …) verenigen? Ontdek onze multidisciplinaire aanpak hier.

Blijf up-to-date

En schrijf je in voor onze nieuwsbrief.