Grootscheepse renovatie Vandammesluis

Vandammesluis
Share with Email
Share on LinkedIn
Share on Facebook

Deze zomer werd in de haven van Zeebrugge de gerenoveerde sluisdeur van de Pierre Vandammesluis teruggeplaatst. Een spectaculaire operatie want de deur weegt 2500 ton en heeft de oppervlakte van een kwart voetbalveld.

Deze actie maakt deel uit van de grootscheepse renovatie van de Vandammesluis, een cruciale toegang tot de achterhaven van Zeebrugge. De volledige renovatie zou tegen de zomer van 2023 afgerond zijn.

Operatie van 14 uur

De sluisdeur werd in de achterhaven vanop de kaai opgetild, richting het sluiscomplex getransporteerd en daar opnieuw in de deurkamer geplaatst. Het gaat om de meest zeewaartse deur, die het meest te lijden heeft onder de getijden. De hele liftingsoperatie nam naar schatting 14 uur in beslag en er werden ongeveer 50 mensen bij betrokken.

https://www.facebook.com/mow.departementmobiliteitenopenbarewerken/videos/2068677606762068/

Veiligheidscoördinatie door ABESCO

De hele veiligheidscoördinatie van dit uitdagende project was in handen van ABESCO. Wist je dat wij meerdere gekwalificeerde veiligheidscoördinatoren (type A en B) met meer dan 15 jaar ervaring in verschillende sectoren (nieuwbouw en renovaties, bruggen- en wegenbouw, bodemsaneringsprojecten, …) verenigen? Ontdek onze multidisciplinaire aanpak hier.

Blijf up-to-date

En schrijf je in voor onze nieuwsbrief.