Let us
inspire you
to become
a safe and
sustainable
company

Energie

Ga je bouwen of verbouwen? Of eigenaar van een publiek gebouw? Met een EPB- en EPC-certificaat maak je een milieubewuste keuze en ben je wettelijk in orde.

EPB (Energie Prestatie Binnenklimaat) – Nieuwbouw

Ga je bouwen of verbouwen? Ben je ook bezorgd om je energiefactuur en ons leefmilieu?

Voor nieuwbouw en verbouwingen waarvoor een bouwvergunning vereist is, gelden sinds 1 januari 2006 eisen op het vlak van isolatie, ventilatie en energiezuinigheid van de woning.
Conformiteit aan deze eisen wordt aangetoond bij middel van berekening, opvolging en rapportering door een erkend EPB-verslaggever.

De Vlaamse energieregelgeving wijzigt frequent en niet enkel naar omvang toe, maar ook de complexiteit en bijkomende vereisten nemen steeds toe: bouwknopen, netto-energiebehoefte, hernieuwbare energiebronnen, …

ABESCO kan instaan voor het volledige traject op het vlak van EPB, vanaf de startverklaring tot en met de eindaangifte. Het doel is niet enkel te voldoen aan de wettelijke normen, maar in samenspraak met de bouwheer en de architect alle mogelijkheden te bekijken, om de bouwheer in staat te stellen de meest gunstige beslissing te nemen inzake isolatie, verwarmingsinstallatie en ventilatie.

Wij kunnen een volledig pakket aanbieden bij bouw en renovatie waaronder veiligheidscoördinatie, milieuvergunningsaanvragen, asbestinventarisatie, sloopinventaris en rioolkeuringen waarbij je geholpen wordt op de meest optimale manier.

EPC (Energie Prestatie Certificaat)

Bestaande woningen

Wens je een woning, studio, appartement, studentenkamers, serviceflats, … te koop of te huur aan te bieden? Dan dien je een EnergiePrestatieCertificaat voor te leggen dat aantoont hoe energiezuinig deze woning is.

Dit EPC informeert potentiële kopers en huurders over de energiezuinigheid van de woning en vermeldt bijkomend een aantal tips om de woning energiezuiniger te maken. Een EPC blijft 10 jaar geldig.

Onze ingenieurs-energiedeskundigen type A stellen een EPC op conform de geldende wetgeving zodat je de volgende 10 jaar gerust bent.

Publieke gebouwen

Ook voor publieke gebouwen waarin organisaties gevestigd zijn die vaak door het publiek worden bezocht, is een EPC verplicht.

Onze erkende energiedeskundigen type C kunnen dit EPC voor publieke gebouwen verzorgen.

Niet-residentiële gebouwen

Het EPC bij verkoop en verhuur van niet-residentiële gebouwen, zoals kantoren, winkels, … zal waarschijnlijk in de loop van 2016 ingevoerd worden. Hiervoor zal je een energiedeskundige type D kunnen inschakelen.